Forté är ett stiligt stativ från tillbehörstillverkaren Twelve South, inte minst kända för doftljuset som luktar Mac. Med Apple Watch monterad på det här stativet ser det nästan ut som att klockan svävar i luften, rätt stiligt måste vi säga. Stativet är gjord i en mycket elegant krom med läder på bottenplattan. 

Forte

Extra snyggt blir det med en Apple Watch i stål, men stativet passar såklart till vilken Apple Watch som helst.

Stativet har en härlig tyngd och en gummerad undersida, så den står kvar där du ställer den. Kromet och lädret skänker dessutom en rejält lyxig kvalitetskänsla till hela konstruktionen.

Laddaren får vi fixa själv

Någon laddare ingår inte, utan vi får montera den som följde med klockan. Det gör vi genom att att lyfta upp en liten bricka på toppen där vi skjuter in laddpucken, och sedan sätter tillbaka brickan. Det gör att laddpucken integreras snyggt i konstruktionen. Sladden kan vi leda och spänna fast i armen. 

Forte

Monterad på laddpucken hamnar klockan i en 40-gradig vinkel, en inte helt oviktig siffra eftersom det innebär att vi också kan använda sängbordsläget på klockan (som aktiveras när klockan laddas och ligger ned på ena sidan). Det låter bra i teorin, men beroende på hur vi lägger klockan med armbandet är det lätt hänt att klockan snurrar runt och avaktiverar läget. Bäst fungerar det när vi spänner armbandet, för att på så sätt förändra tyngdfördelningen.

Värre är dock att klockan lätt lossnar från magnetladdaren när vi försöker trycka på någon av knapparna för att stänga av alarmet på morgonen.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning