LG Ultrafine 5K

I tisdags skrev vi om hur användare haft problem med LG Ultrafine 5K, den större av de två skärmar som företaget har utvecklat tillsammans med Apple och som enbart säljs via Apple Store.

Då handlade det om att skärmen kan blinka och bete sig konstigt om den är nära wifi-routrar, men nu kommer nya rapporter att problemen även kan dyka upp när wifi har uteslutits, samtidigt som många användare inte har några problem alls med routrar.

Appleinsider skriver att deras testexemplar inte uppvisade några fel med två 802.11ac-routrar inom en meter i testlabbet, men har börjat strula sedan den flyttades till en vanlig bostad med router på längre avstånd. Sajten har även testat att köra en mikrovågsugn precis intill utan några problem.

En källa på Apple har uppgett för Appleinsider att det kan handla om problem med kablarna och inte själva skärmen. Nu ska sajten testa åtta exemplar av skärmen med kablar från olika källor i ett kommersiellt testlabb för att försöka fastställa vidden av problemen.

Uppdatering:
En talesperson på LG säger till Recode att man är en lösning på spåren. De modeller av skärmen som produceras från och med februari ska få extra isoleringsskydd inbyggt. Detta sägs förhindra de störningar som uppstår till följd av att skärmen positionerats för nära routern. De redan skeppade modellerna ser det emellertid mörkare ut för.

LG UltraFine 5K 27MD5KA Pris vid test: 10040 kr.

Bästa pris just nu: 13390 kr