Mjuka tangenter, långt från Macbook Pro

Men minst lika viktigt som en stabil uppkoppling är såklart också skrivkänslan. Tangenterna är mjuka, nästan lite svampiga. Det behöver inte vara en nackdel om man gillar mjukare tangenter – vi blir snabbt vana att skriva på tangentbordet – men de är inte på långa vägar lika exakta och ”klickiga” som exempelvis i nya Macbook Pro. Inte heller är slagen lika hårda som i Apples egna tangentbord, däremot är slaglängden ungefär lika lång som på Magic Keyboard.

Kanex
Bild: Kanex

Omdöme

Bra köpKanex Multisync-tangentbord går loss på 799 kronor. Det är alltså inget lågprisalternativ vi talar om, men det är åtminstone billigare än Apples Magic Keyboard (1 095 kronor).

För den som har för vana att jobba med två eller flera enheter bredvid varandra är det här tangentbordet en smidig lösning. Att kunna byta mellan flera olika enheter med endast ett knapptryck är den absolut största fördelen med Kanex Multisync.

Behöver man varken det eller nummersatsen gör man nog lika bra i att köpa Apples egen modell som ger en mer tilltalande tyngd och kvalitetskänsla – eller varför inte ett ännu billigare alternativ istället.

Fakta: Kanex Multisync Mac Keyboard
Funktion: Trådlöst tangentbord med möjlighet att parkoppla upp till fyra enheter
Trådlös koppling: Bluetooth 3.0, bakåtkompatibel med 2.0. 
Stöd för: Mac OS (10.0 och senare), IOS, Apple TV, Windows, Android
Mått: 44,2 cm (bredd) x 12,5 cm (höjd) x 2 cm (djup)
Övrigt: Drivs av två AAA-batterier (som medföljer)
Tillverkare: Kanex
Pris: 799 kronor

plus 

Snabbt byte mellan enheter
Rätt snygg och "Macig"
 

minus

Plastig
Når inte upp i Apples kvalitetskänsla

Betyg: 4 av 5
Sida 2 / 2

Innehållsförteckning