Det är lätt att se var det här trådlösa tangentbordet har hämtat sin inspiration. De vita, kortslagiga tangenterna, den avskalade formen och det silvriga aluminiumet. Men – när vi tittar närmare ser vi att det bara är plast. Plast överallt. Det silverfärgade materialet liknar verkligen aluminium på lite håll, det här är faktiskt den bästa imitation av aluminium vi sett på länge. Men låt dig inte luras. Plasten känns lite glättig och glansig när vi tar på den, men kvalitetskänslan är ändå helt okej.

Kanex
Lite väl stor logga kanske...

Kanex Multisync saknar visserligen den sköna, svala aluminiumkonstruktionen, men bjuder istället på ett par andra trevliga funktioner som Apples tangentbord inte har. Kanex är både trådlöst (bluetooth 3.0) och begåvat med en nummersats till höger. Apples trådlösa tangentbord Magic Keyboard saknar nummersats.

Vill vi ha nummersats till ett Apple-tangentbord måste vi istället välja den trådbundna modellen, medan Kanex alltså kombinerar de två. Det ska dock tilläggas att nummersatsen gör att tangentbordet blir väldigt brett, 44 centimeter brett för att vara exakt.


Ett tangentbord – fyra prylar

Ännu viktigare än materialval är dock det smarta sättet vi kan byta mellan olika enheter genom ett enkelt knapptryck på tangentbordet. När vi väl parkopplat tangentbordet med säg, vår Mac, kan vi trycka på en knapp, hålla in parkopplingsknappen på undersidan och sen ansluta ytterligare en enhet. Med ett enkelt tryck på tangentbordet kan vi sedan snabbt byta mellan de parkopplade enheterna. Så kan vi göra med upp till fyra enheter, och det fungerar lika bra till Mac, IOS, Apple TV, Windows och Android-enheter. 

Kanex

Vi testade att koppla en Mac, Iphone, Ipad och en Android-lur till samma tangentbord, och att byta mellan enheterna fungerar i det närmaste smärtfritt. En gång lyckades vi förlora parkopplingen till vår Mac helt och hållet så att vi tvingades göra om hela parkopplings-processen från början – men överlag fungerar det väldigt bra.

Bytet mellan enheter sker så pass snabbt att om vi jobbar med en Mac och Ipad bredvid varandra, är det inga större problem att använda samma tangentbord till båda enheterna. Vi trycker bara den blåtands-tangent vi har inställd för Ipad, väntar ett par sekunder på sin höjd, och så kan vi börja kontrollera Ipaden från tangentbordet.

Ipad och IOS 10 fungerar dessutom riktigt bra med tangentbord numera. Vi kan använda många av de kortkommandon vi är vana med från Mac, och på många ställen kan vi till och med stega upp och ned och bläddra i webbsidor med piltangenterna istället för att sträcka sig efter skärmen.

Det hjälper också att tangentbordet har IOS-specifika tangenter, som hemknapp och sökknapp. IOS stödjer även justering av volym och ljusstyrka via ett extern tangentbord.

Kanex
Längst till vänster hittar vi en hemknapp
Sida 1 / 2

Innehållsförteckning