Så var det här till sist. Setapp, som vi skrev första gången om redan i december, är ett Netflix fast för Mac-program. Setapp ska göra det betydligt enklare – och billigare – att upptäcka nya appar. Istället för att leta runt i Mac App Store eller på nätet, betala utan att veta vad vi får och sedan hoppas att programmet gör det vi hoppades på, är tanken att Setapp ska servera oss ett helt gäng, uppdaterade, program för en fast månadskostnad. I skrivande stund finns 61 appar att ladda ned för den som tecknar upp sig på en prenumeration.
 

Prenumerera på appar – och slipp krav på uppkoppling

Bakom Setapp står det europeiska företaget Macpaw som gör många olika typer av verktygprogram för Mac. Setapp laddas ned från Setapps hemsida (inte från Mac App Store).

Setapp

Setapp är egentligen inget mer än ett miniprogram som vi kommer åt från programlisten i Mac OS. Där finns en genväg till Setapp-mappen där vi hittar alla appar som vi antingen redan laddat ned, eller genvägar till de appar vi ännu inte skaffat. Vi kommer också åt Setapps programmapp från en flik i Finder, och vi kan även skapa en genväg direkt i Dock om vi vill det.

Setapp tar nästan ingen plats på hårddisken och apparna laddas ned först när vi väljer att göra det. I Spotlight kan vi söka även efter de appar som finns i Setapp, även de appar vi ännu inte laddat ned.

Setapp
Setapp i Dock

Vi behöver ingen internetanslutning för att använda Setapp när programmen väl är nedladdade, men då och då behöver Setapp ansluta till internet för att bekräfta prenumerationen.