Touch bar på Ipad – hur användbart är det egentligen? 

För att kunna använda Touch bar på Ipad behöver vi installera senaste versionerna av Duet på både IOS och Mac, samt att Macen måste vara uppdaterad till minst Mac OS Sierra 10.12.2.

Så, hur användbart blir egentligen Touch bar på en Ipad? Först och främst måste det sägas att det är ett roligt sätt att testa på Touch bar. Och Touch bar på Ipad genom Duet är den ”riktiga” Touch bar, som kan göra allt som den vanligtvis kan.

Duet
Photoshop med Touch bar

Det blir såklart något mer omständligt att ha Touch bar på en skärm bredvid datorn snarare än direkt ovanför tangentbordet, men det är faktiskt förvånansvärt användbart och välfungerande ändå. Det är en bra idé att lägga ned Ipad på bordet och placera den precis bredvid Macen så att vi så enkelt som möjligt kan använda Touch bar till det vi annars gör – oftast handlar det om genvägar till de funktioner som annars kräver längre kortkommandon eller att leta i menyer. 

Duet
Imovie med Touch bar

Emojis i Meddelanden, genvägar för olika val av skärmdumpar, och att snabbt kunna höja och sänka volymnivå för klipp i Imovie är alla bra sätt att använda Touch bar, som fungerar nästan lika bra på Ipad.

Apple iPad Air 2 32GB Pris vid test: 4021 kr.

Bästa pris just nu: 5590 kr