Som ni säkert känner till utsågs vr-glasögon till årets julklapp i slutet av förra året, detta trots att produkter som Oculus Rift och HTC Vive kostar skjortan. Men faktum är att det går att komma betydligt billigare undan, åtminstone om du har tillgång till en hyfsat modern mobiltelefon. I den här artikeln tipsar vi om fyra tillbehör som låter dig uppleva den virtuella verkligheten med hjälp av en Iphone.

Ju nyare mobiltelefon desto bättre

Det första vi bör påpeka är att det naturligtvis finns en anledning till att produkter som Oculus Rift och HTC Vive kostar så mycket. Trots allt erbjuder dessa prylar högupplösta skärmar, kraftfulla komponenter och mängder av sensorer. I budgetalternativen får vi förlita oss på att mobiltelefonen klarar av grovjobbet. Därför är det en fördel om du har en nyare modell med bra skärm och snabb processor.

Den gemensamma nämnaren för tillbehören i den här artikeln är att du först laddar ner vr-appar till din mobiltelefon. Sedan sätter du mobilen på avsedd plats och därefter placerar du headsetet på ditt huvud.

Sisters

Utbudet av VR-appar växer för varje dag som går, en del är gratis medan andra kostar pengar. När det kommer till spel kan vi tipsa om Sisters: A Virtual Reality Ghost Story och Vanguard V for Google Cardboard.

Tack vare de inbyggda sensorerna i Iphone kan du navigera i den virtuella verkligheten relativt enkelt. Har du en äldre modell får du räkna med att det laggar en del när du vrider på huvudet.

Google Cardboard – det billigaste valet

Det billigaste sättet att uppleva den virtuella verkligheten är Google Cardboard. Som namnet antyder består dessa VR-glasögon av en bit kartong, något som gör att de är enkla att tillverka på egen hand. Instruktioner för hur du ska bygga ett par vr-glasögon finns tillgängliga på Googles webbplats, men det finns även färdiga exemplar att köpa hos välsorterade elektronikåterförsäljare.

Google Cardboard

Nackdelen med Google Cardboard är att det kan kännas obekvämt med en bit kartong på huvudet, särskilt om du tänkt använda glasögonen en längre stund. Då kan förhoppningsvis några av nedanstående alternativ vara ett bättre val.

Missa inte: Google Cardboard förvandlar din Iphone till ett vr-headset – så fungerar tekniken

Sida 1 / 4

Innehållsförteckning