Laddas via klämma (som du inte vill tappa bort)

Det inbyggda batteriet håller för runt fyra timmars lyssning på en laddning, något kortare om det är riktigt kallt ute. När batteriet börjar ta slut halvskriker en superhurtig röst ”charge me!” i öronen på oss. Omöjligt att missa.

Lurarna laddas genom att vi fäster en liten laddningsklämma på fjärrkontrollen. Den här laddningsklämman har dessutom ett eget batteri som kan ladda upp lurarna utan att koppla in i ett eluttag. Laddningsklämman kan vi med fördel ha med oss i den lilla väskan som följer med, så att vi kan ladda lurarna även på språng. Batteriet i klämman räcker för ytterligare fyra timmars lyssning.

Sladden som följer med är dock bland det kortaste vi sett. Den duger för att ladda i datorns USB-port möjligen, men i väggen får vi lösa laddningen med en egen, längre sladd. En sak till är värd att notera också: Laddningsklämman är visserligen smart för att enkelt ladda på språng utan sladd, men om vi tappar bort den har vi inget sätt att ladda lurarna. Fjärrkontrollen har ingen mikro usb-port. Så håll hårt i klämman.

Jaybird
Lur och laddningsklämma, båda på laddning.

Ljudet som lurarna producerar är mer än godkänt. Så länge vi hittar en bra passform upplevs ljudet stort och rikt, och torde göra de flesta öron nöjda. Det är ingen stor hi fi-upplevelse, men det duger mer än väl för vanligt lyssnande, på allt från poddar till träningsmusik med tung bas och hög bpm. Som många lurar nu för tiden har de också en app där vi kan anpassa ljudbilden och hitta en ljudprofil vi gillar.