Med Mac OS Sierra hittade Siri äntligen hem till Macen. Men en essentiell funktion saknades – nämligen smidigheten att aktivera röstassistenten med orden ”Hej Siri”. Varför Apple valt att exkludera det kan man bara spekulera i, men det går faktiskt att manuellt lägga till den.

Först behöver du aktivera Siri på din Mac och ändra tagentbordskommandot som startar upp henne. För att göra detta går du till Systeminställningar, därefter vidare till Siri. Om du inte tidigare aktiverat henne bockar du i Aktivera Siri-boxen och bekräftar ditt val genom att klicka på Aktivera Siri-knappen.

Siri

Därefter ska vi ändra kortkommandot. Gå till rullgardinslistan och välj Anpassa. Här väljer du en genväg till Siri genom att slå in den kombination av tangenter som du vill använda. En god idé är att skriva ner dessa då du behöver genomföra ett par steg till.

Nu behöver du gå tillbaka till Systeminställningar och därefter till Hjälpmedelsalternativ. Bläddra ner till dikteringsalternativet och klicka på Aktivera nyckelordsfrasen för diktering. Nu ska du få upp ett fält där du kan skriva i text. Lägg in ordet Hej.

Siri

Klicka därefter på Dikteringskommandon och se till att Aktivera avancerade kommandon är bockad.

Klicka på + för att skapa en ny post. I När jag säger-fältet skriver du Siri. I Vid användning ska alternativet Alla program vara valt. I Utför väljer du Tryck på kortkommando och lägg in det kommando du valde för Siri tidigare i guiden.

Siri

Och till sist – klicka på klar. Om allt fungerar ska du nu kunna aktivera Siri genom att säga ”Hej Siri” till din Mac.