Airpods har fått en hel del rekommendationer sedan lanseringen. I vårt test gav vi tummen upp till de trådlösa lurarna bland annat för den smidiga parkopplingen, och för batteritiden.

Men det kan finnas flera anledningar att inte köpa hörlurarna. Kanske är du ute efter passiv eller aktiv brusreducering. Kanske saknar du knappar direkt på hörlurarna för att byta låt eller ändra volym, eller så är det så enkelt att Airpods inte passar dina öron.

Läs också! Bästa true wireless-hörlurarna – vi testar senaste modellerna

Alldeles oavsett vad: "True wireless" är en kategori lurar som verkligen har exploderat den senaste tiden och nu finns många varianter att välja bland. Här är sex alternativ till Apples Airpods.

Alternativ till Airpods

Bose Soundsport Free – helt trådlöst nu också från Bose

Bose är kanske mest kända för sina brusreducerande hörlurar, men har också gett sig in på true wireless-området. Lurarna sitter som berget, men sticker ut en del från örat, vilket kanske ser lite märkligt ut. På ena luren hittar vi tre knappar för att besvara samtal, pausa musik, byta låt och för att höja respektive sänka musiken.

Liksom Airpods finns en funktion för att spela upp ljud från hörlurarna för att hitta igenom dem när de försvunnit i soffan eller glömts kvar i någon jackficka. Soundsport har en battertid på fem timmar från hörlurarna, upp till 15 timmar med laddningsskalet. De är även svett- och vattentåliga (ipx4-certifierade).

Pris: Från 1 190 kronor hos Prisjakt.
Mer info: Bose.

Bose SoundSport Free Pris vid test: 2150 kr.

Bästa pris just nu: 1790 kr