Tim Cooks vänliga chefsstil är en av de största anledningarna till att Apple var så tråkiga under 2016. Det menar Bob Burrough, tidigare anställd hos företaget.

Jämfört med Steve Jobs – vars filosofi var att uttrycka starka känslor – är Tim Cook lika lugn som en insjö. Men där Tim Cook enbart tycks bygga på befintliga produkter, revolutionerade Jobs teknikindustrin med en mängd innovationer – exempelvis Ipod, Iphone och Imac. Och det är till stor del tack vare temperamentet, anser Bob Burrough.

"När Tim Cook tog över jobbade han hårt på att eliminera konflikter inom Cupertinos väggar och gjorde på kuppen de anställda mindre passionerade."

Uttalandet kommer som ett svar på en tweet skriven av Apple-analytikern Horrace Dediu. Där skriver Bob Burrough att den interna kulturen hos Apple är radikalt annorlunda jämfört med för fem år sedan när Steve Jobs styrde. Bob Burrough jobbade som chef för mjukvaruutveckling hos Apple mellan åren 2007 och 2014, och han skriver även att det är en förändring som inte nödvändigtvis syns från utsidan.

Vidare menar Burrough att Tim Cooks val att sparka Scott Forstall, tidigare ansvarig för IOS, skickade signaler till de anställda om att inte blossa upp några bråk.

Steve Jobs tog definitivt tjafscentrerad ledarstil till en annan nivå, något Burrough också tog upp som argument med en video han postade:

Vad tror du? Är det nya snälla ledarskapet anledningen till brist på innovationer hos Apple?