Bra batteritid – men bör laddas varje natt

Att The Headphone är något nedbantad jämfört med The Dash betyder att vi här får ett bra ljud till ett mycket lägre pris. Tyvärr betyder det också att vi inte längre kan ladda lurarna på ett enkelt sätt när vi är på språng. Det laddningsskal som följer med är just bara ett skal för att ladda och förvara lurarna i, det innehåller inget eget batteri som The Dash eller Airpods förvaringsskal gör. 

Bragi

Batteritiden är däremot bra för att vara denna typ av lurar. Sex timmar uppger tillverkaren, och det är nära sanningen. Vi får ut någonstans mellan fem och sex timmar i våra tester. Men ladda varje natt är det som gäller om vi vill vara säkra på att ta oss igenom också nästa dag, särskilt som vi alltså inte på ett enkelt sätt kan ladda lurarna på språng. Någon snabbladdning finns inte. 80 procent laddning från noll tar en timme, 20 minuter till ger full laddning.

På minussidan kan också noteras att vi blir lite trötta i öronen efter ett par timmars lyssnande. Här är Apples Airpods mer bekväma i längden, förutsatt att de passar öronen såklart.

Och knapparna som finns på högra luren är inga höjdare. Visst är det bra att vi kan höja, sänka, pausa och aktivera Siri, men knapparna är små och pilliga. Det är enklare att sträcka sig efter mobilen (eller smartklockan) istället.

Men allt fungerar, och det gör oss nog så imponerande. Det är mycket teknik bakom kulisserna och i teorin skulle oerhört mycket kunna krångla (Apples Airpods blev ju kraftigt försenade, enligt rykten för att de inte fick synkningen mellan de två lurarna att fungera som det skulle). Och blåtandsuppkopplingen är riktigt stabil. Vi kan gå flera meter från mobilen, även i en lägenhet med många väggar.