Många Iphoneanvändare har senaste tiden fått upp en varning när de öppnat olika appar. Det står att appen kan göra Iphone långsammare och att appens utvecklare behöver uppdatera appen så att dess kompatibiliet förbättras.
För användaren kan det verka som om utvecklaren inte skött sig, att det är något fel med appen. Det kan rent av tolkas som om mobilen blir långsammare överlag, inte bara när appen i fråga körs.

Enligt Tågtavlans utvecklare Theodor Storm handlar det om att Apple vill att alla appar ska använda 64-bitarsarkitektur. Tågtavlan är ingen processorintensiv app och går bra att köra som den är, det blir inte långsamt. Det skulle kosta för mycket att bygga om Tågtavlan så därför läggs den nu ned. Androidappen har finansierats med intäkter från IOS-appen och försvinner därför också.

Läs också: Nu varnar Apple för gamla appar i IOS 10.1

Resenärer som vill ha information om när tågen kommer och går kan numera göra det i SJ:s app som har en avdelning med trafikinfo där du kan välja station. Det går också att surfa till tagtavlan.se i webbläsaren.