Kombinerad laddare och förvaringsdosa

Den medföljande laddaren fungerar även som förvaringsdosa, och när du inte använder dina hörlurar är det bara att placera dem i denna. När du kommit hem kan du ladda upp dosan med hjälp av en lightningkabel.

Missa inte: Maratonlöpare testar Airpods – och jo, lurarna höll sig på plats

Är du nyfiken på hur mycket batteritid som finns kvar öppnar du locket på dosan. Då får du nämligen ett meddelande på din Iphone om hur lång tid som återstår av laddningen. Även batteriwidgeten i IOS 10 visar återstående batteri. När du har tio procent batteritid kvar spelas ett varningsljud upp, så du behöver egentligen inte kolla upp batteritiden titt som tätt.

Förvaringsdosan

Enligt våra tester kan vi spela upp musik i drygt fem timmar innan hörlurarna behöver laddas på nytt. Lyckligtvis behöver de bara vara i laddaren i en kvart för att vi ska få ytterligare tre timmars batteritid, vilket gör att de klarar av en hel arbetsdag. Själva dosan har en batteritid på 24 timmar, därefter behöver även den laddas upp.

Smidig parkoppling

För att använda sig av Airpods behöver du ha IOS 10 eller senare på din Iphone eller Ipad. Det går även att använda hörlurarna med din Mac eller Apple Watch, åtminstone så länge du kör Mac OS Sierra eller Watch OS 3.

Så fort du har öppnat förpackningen kommer ett meddelande automatiskt upp på din Iphone som frågar om du vill använda dig av hörlurarna. Efter att du har accepterat parkopplingen dyker de upp även i bluetooth-menyn på Macen, så du behöver inte krångla till det om du vill växla till datorn.

Knapp

Vill du använda dig av hörlurarna med andra prylar än Apples egna trycker du på den lilla runda knappen på baksidan av förvaringsdosan. Den gör det möjligt att parkoppla hörlurarna med till exempel en Android-mobil, men hur bra det fungerar får vi lov att återkomma till i en annan artikel.

Läs också: Så mycket kostar det att tappa bort en Airpod