Det händer att Icloud inte gör en ordentlig säkerhetskopia och här kommer ett par tricks för att hjälpa till om du upplever problem med Iphone, Ipad och Ipod Touch.

Läs också! Därför bör du undvika att säkerhetskopiera till Icloud

Snabblösning: Kontrollera din IOS-enhet

Först och främst behöver du kontrollera att du har tillräckligt med utrymme kvar i Icloud. 5GB ingår gratis när ett konto startas, men mer kräver så klart att du betalar en summa till Apple. För att säkerställa att din molnbaserade hårddisk inte är full, navigera till Inställningar, Icloud och vidare till Lagring.

Icloud

När du kommit hit får du en överblick på hur mycket du har att disponera totalt och vad som finns kvar att använda. Du kan även få en mer detaljerad inblick i vad som tar upp plats genom att klicka vidare till Hantera lagring. Det är även här du kan se vad som kan behöva rensas ifall ditt utrymme börjar att ta slut.

En internetuppkoppling krävs för en lyckad säkerhetskopiering och om du upplever problem med din anslutning eller din wifi-router kan det vara roten till dina problem. Därför är det värt att testa ett annat wifi-nätverk eller återställa nätverksinställningarna på din Iphone. Det gör du genom att gå till Inställningar, Allmänt, Återställ och därefter Återställ nätverksinställningar.