Iphone är tveklöst Apples största succé någonsin och därmed också deras gravt överviktiga kassako. Den smarta telefonen drar in drösvis med pengar vid varje ny lansering, och detta inkluderar även alla tillbehör som släpps.

Då och då dyker det dock upp en del obskyra skal och skydd till telefonen. Nanoskin och Nanosticker är två sådana som ska – i alla fall om vi ska tro tillverkarna själva – ge telefonens batteri en boost samtidigt som de inte gör enheten mycket tjockare. Detta tack vare att de inte ansluts till telefonen på något vis, utan istället klistras på Iphones baksida.

Missa inte: Från magnetiskt och modulärt till billigt och supertunt – här är 10 skal till din Iphone 7 och 7 Plus

Nanoskin – den heltäckande varianten
Nanoskin – den heltäckande varianten

Låter det märkligt? Ja, det tyckte vi också. Därför passade vi på att hårdtesta skydden ett par dagar. I vårt test använde vi en Iphone 7 Plus som laddats till 100 procent under natten och därefter använts normalt och under extrema förhållanden dagtid.

Ett mindre och ett större skydd

För att klargöra – Nanoskin är ett heltäckande skydd och Nanosticker en lite mindre variant. Nanoskin ska ge 20 procent mer batteritid och Nanosticker 15 procent. Detta tack vare supermaterialet grafen som enligt uppgift avleder värme och därmed gör att telefonen orkar lite längre dagen ut.

Nanosticker – den mindre varianten
Nanosticker – den mindre varianten

Själva monteringen av dem båda var superenkelt. Allt som krävdes var att putsa telefonens baksida med en av de två dukar som följde med och därefter klistra på själva skyddet. Proceduren tog inte mer än två minuter och då de är något tjockare än ett vanligt skärmskydd, så var det en barnlek att få dem på rätt plats. Vi slapp irriterande luftbubblor och kunde köra igång testet direkt.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning