Satechi har snabbt placerat sig som en flitig tillverkare av bra adaptrar för usb-c-bestyckade Macar. Ända sedan Macbook släpptes med bara en usb-c-port år 2015 har företaget lanserat en rad olika tillbehör till den relativt nya porten usb-c.

Med den här adaptern får vi, genom usb-c-porten på vår Macbook eller Macbook Pro, tillgång till följande: 

  • Två stycken traditionella usb 3.0-portar
  • En sd-kortläsare
  • En kortläsare för mikro-sd (notera att de två sd-kortplatserna inte går att använda samtidigt).
  • En usb-c-port som används för att strömförsörja datorn (viktigt till enports-datorn Macbook)
Satechi
Adaptern ger utrymme åt att använda även den andra porten.

Satechi-adaptern saknar däremot en videoutgång. Behöver du exempelvis hdmi får du välja en annan modell, till exempel den här som vi testade nyligen. Adaptern kommer i de Apple-färger vi blivit vana med sedan ett tag tillbaka, det vill säga guld, silver, rymdgrå samt rosa guld.

Läs också! 8 nödvändiga tillbehör du måste köpa till nya Macbook Pro

Vi testar att koppla in adaptern i en av fyra usb-c-portar på en Macbook Pro av senaste snitt. Till de båda usb-portarna på adaptern kopplar vi en extern hårddisk och en Iphone av Plus-modell, samtidigt som vi också laddar datorn via adapterns usb-c-porten. Kort sagt ett ganska krävande test, men inte alls ett otänkbart scenario.

Presterar bra, men laddar långsamt 

En del adaptrar av den här typen har problem med att leverera nog med ström när vi ansluter externa hårddiskar och liknande, men Satechi-adaptern klarar uppgiften relativt bra. Vi lyckas överföra en 4 GB stor videofil i skapligt bra fart till hårddisken, och procenttalen på vår dators batteri stiger i trygg takt. Satechi-adaptern tycks alltså prioritera och hantera strömförsörjningen bra. Däremot laddar den vår Plus-telefon långsamt värre. Vi lyckas tillföra det nästan 3000 mah stora batteriet i Iphone 10% laddning på runt 30 minuter – en full laddning tar därmed tid, men att synka en telefon och åtminstone hålla laddning fungerar bra. Adaptern blir något varm i vårt test, men inte mer än förväntat.

Så, tipset är att koppla telefonen direkt till datorn med en lightning till usb c-sladd istället, eller helt enkelt plugga in den i väggen för snabbare laddning. En Iphone av “normal” storlek går säkerligen snabbare att ladda genom adaptern.

Satechi

En stor fördel med Satechi-adaptern är att vi slipper en jobbig sladd som går från kontakten till adaptern. Istället sitter den direkt mot datorn – skönt att slippa ha något som hänger från datorn när vi flyttar runt den. Adaptern förtjänar också ett litet plus i kanten för att den grå färgen nästan perfekt matchar vår Macbook Pros rymdgrå färg.

Värt att notera är att adaptern även finns i modell med en extra traditionell usb-port istället för en usb-c-porten – möjligen ett bättre val för den med Macbook Pro som hellre prioriterar fler vanliga usb-portar. För lilla Macbook är det dock ett måste att ha möjligheten att ladda samtidigt som vi har tillbehör anslutna.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning