Styrplattan på nya Macbook Pro

En multitouchgest som många Macanvändare använder många gånger dagligen verkar vara trasig på nya Macbook Pro. Det handlar om trefingerdrag, en gest som tidigare aktiverades i Systeminställningar -> Styrplatta men som numera återfinns i Hjälpmedel -> Mus och styrplatta -> Styrplattealternativ (Aktivera dragning med trefingersdragning).

9 to 5 Mac rapporterade om problemet redan i sin recension av 13-tumsmodellen utan Touch Bar, och har sedan dess även testat och bekräftat problemet på 13-tumsmodellen med Touch Bar och 15-tumsmodellen. På Apples supportforum har många tidiga kunder också berättat om felet.

En person på forumet skriver att hen kontaktade Apple, som ska ha sagt att det är ett känt fel som kommer rättas till i en systemuppdatering.

Inställningar

Ett alternativ tills vidare för de som inte vill sitta och klicka och hålla för att flytta ett fönster eller objekt i Finder är att byta från trefingerdrag till utan draglåsning. Det innebär att du trycker lätt två gånger med ett finger utan att lyfta fingret efter andra gången, och sedan drar fingret för att flytta.