Andra sätt att säkerhetskopiera

Givetvis finns det andra, smarta sätt att säkerhetskopiera filer. Det kräver dock lite mer pillande och har inte alls samma automatiserad effekt som Time Machine. Vi har dock listat ett gäng nedan:

Externa hårddiskar
En extra hårddisk är alltid en god idé att ha till hands. Den kan rymma dina bilder, videos, dokument och annat smått och gott. Här krävs det dock att du manuellt förflyttar över filerna.

CD- och DVD-skivor
Även om Apple skrotat skivläsare i sina nyare Macar så finns det fortfarande en del gamla trotjänare med brännare i omlopp. Nackdelen med att bränna information på skivor är att de är mer ömtåliga och en repa kan vara döden för den som är rädd om sin data.

Molntjänster
Apples egna lösning Icloud Drive är ett tacksamt sätt att inte bara spara filer, utan även att kunna nå dem via IOS-enheter som Iphone, Ipad och Ipod Touch. Det finns så klart en uppsjö konkurrenter som även de är värda att spana in – bland annat Google Drive och varför inte Dropbox? Fördelen med Apples dito är dock att det är direktsynkroniserat med bland annat Apples kontorsmjukvaror Pages, Numbers och Keynote.