Har du en Macbook eller Macbook Pro med usb-c och vill koppla in en extern bildskärm kan det vara värt att kolla in Acer H277HU – en 27-tummare med upplösningen 1440p (2560x1440) och en responstid på 4 millisekunder.

Läs också! 8 nödvändiga tillbehör du måste köpa till nya Macbook Pro

Stöd för usb-c, hdmi och displayport

Skärmen är både skarp och ljus och själva bildytan går nästan ända ut till kanten på tre av fyra sidor. Längst ner på vänster sida finns dolda knappar som låter dig komma åt inställningarna, till exempel för att ställa in volymen.

När du är nöjd behöver du normalt sett inte pilla på knapparna igen. Skärmen har visserligen flera färgprofiler som du kan välja mellan, men faktum är att det räcker långt med Macens systeminställningar. Kopplar du in någon annan apparat, till exempel en bluray-spelare, kan emellertid de inbyggda färgprofilerna komma till nytta.

Framsidan
Så här ser framsidan ut.

Vi har inga problem med att spela upp högupplöst video eller använda oss av program och appar. Allt flyter på precis så bra som man kan begära, detta även om vi använder oss av 2015 års Macbook. Inget flimmer, och tonen är både rik och djup, vilket uppskattas.

Kopplar du in skärmen får även datorn tillräckligt med ström, så det är inga problem om du endast har en kontakt för usb-c som i fallet med 2015 och 2016 års modeller av Macbook. Dessutom finns två vanliga usb-kontakter (typ A) på skärmens baksida, så du kan koppla in dina äldre tillbehör också om du vill.

Baksidan
Så här ser baksidan ut.

Förutom usb-c finns stöd för hdmi och displayport, så du kan koppla in andra datorer, Apple TV eller Chromecast utan svårighet. De inbyggda högtalarna är på tre watt och låter hyfsat, men räkna inte med hemmabiokvalitet.

Tyvärr går det inte att justera det medföljande stativet särskilt mycket, vilket är synd. Du kan höja skärmen maximalt 8 centimeter och vinkla den mellan -5 och 15 grader, så om du har andra behov gäller det att vara kreativ.