Nästa gång din Iphone ringer samtidigt som den ligger på laddning och du pysslar med annat, eller när den sitter fastspänd på armen under joggingturen, behöver du inte anstränga dig för att fiska fram telefonen och kolla numret. Istället kan Siri ropa ut namnet på den som ringer, och du får bestämma om du orkar svara eller inte. Utan att ens ha kollat på skärmen.

Läs också! IOS 10-tipset: Så aktiverar du din Iphones hemliga förstoringsglas

Så här gör du:

1. Öppna Inställningar.
2. Scrolla sedan till Telefon och tryck på Tillkännage samtal.

Siri

3. Välj något av följande alternativ:

Siri

Alltid: Varje gång din Iphone ringer kommer Siri berätta din kontakts namn. Bra i bilen, på promenaden och i hemmet, men kanske mindre kul på jobbet och på bussen.

Hörlurar och bil: Siri ropar bara vem som ringer när du har hörlurar kopplade till telefonen, samt när telefonen är kopplad till din bil via blåtand. En bra kompromiss om du inte vill att telefonen ska skrika ut alla dina kontakter på jobbet.

Endast hörlurar: Samma som ovan, men utan blåtands-delen. Siri pratar bara när du hörlurar inpluggade. Och hon säger naturligtvis bara namnen i öronen på dig, inte genom telefonens högtalare.

Aldrig: Tryck på aldrig om du vill stänga av funktionen igen. 

Notera att funktionen kräver IOS 10 eller senare. Dessutom måste personen finnas bland dina kontakter om Siri ska kunna ropa ut vem som ringer.

Apple iPhone XR 64GB Pris vid test: 8490 kr.

Bästa pris just nu: 4495 kr