Usb-c är framtiden, men innan vi är där behöver vi bli kompis med ett gäng adaptrar först. I den här listan finns en och annan adapter som är mer eller mindre livsnödvändig för att alls kunna leva med en dator med enbart portar av typ usb-c. Men här finns även några tillbehör där vi börjar ana att en framtid med usb-c inte är så pjåkig ändå. En usb c-skärm som ger oss både bildöverföring, laddar datorn och kopplar in alla våra gamla usb-tillbehör genom en, enda kabel är inte illa.

Läs också: Adapterfest! Alla adaptrar Apple släppte med Macbook Pro

Satechi

1. Adaptern som ger oss (nästan) alla portar vi behöver

Med nya Macbook Pro blev något så simpelt som att koppla in en extern hårddisk genast mycket svårare. Det här är en snudd på komplett adapter som ger Macbook Pro nästan alla portar vi saknar, och helt klart ett måste för varenda Macbook Pro-ägare där ute. Dessutom stöder den laddning, vilket inte är en självklarhet bland dessa typer av adaptrar.

En komplett adapter är en helt klart smartare lösning än att köpa en usb-c till usb-a-adaper till varje pryl vi äger, även om det knappast är en dum idé att köpa på sig åtminstone någon sådan.

Största felet är att den inte har SD-kortplats. Även den som regelbundet kopplar upp sig via tråd behöver leta vidare. Jättedockan från OWC kan i så fall vara det du söker efter.

Här kan du läsa ett helt test av produkten.

Namn: Satechi Slim Aluminum Type-C Multiport Adapter
Pris: cirka 550 kronor

CDON