Mini

3. Så gör du för att ansluta mini displayport till din nya Mac

För den som hade en skärm med mini displayport till sin, exempelvis, Macbook Air gick det utmärkt att koppla in den i Thunderbolt 2-porten på Macen, då den gav stöd också för mini displayport. De två standarderna delar nämligen den fysiska kontakten.

Men den som har köpt en ny Macbook Pro och vill koppla in sin gamla displayport-skärm får det genast svårare. Apple säljer en adapter för Thunderbolt 3/usb-c till Thunderbolt 2, men den adaptern stöder inte mini displayport. Kontakten går visserligen att plugga men skärmen förblir svart. Varför Apple inte kunde bygga in stöd för mini displayport i Thunderbolt 2-adaptern vet vi inte. Istället får vi leta efter en tredjepartslösning för detta.

Inte heller det är så lätt, utbudet är inte stort. Våra amerikanska kollegor har rekommenderat den här modellen från företaget All smart life, som går att köpa via amerikanska Amazon för runt 150 kronor, exklusive frakt. Förhoppningsvis börjar det snart dyka upp liknande adaptrar även hos svenska återförsäljare.

Namn: All smart life Usb type c-adapter
Pris: 17 dollar, på amerikanska Amazon