Apples beslut att endast erbjuda kombinerade kontakter för usb c och Thunderbolt 3 i de nya modellerna av Macbook Pro innebär att det krävs adaptrar för att ansluta äldre tillbehör. Totalt säljer Apple inte färre än 17 olika adaptrar i dagsläget, varav tre stycken använder sig av usb c. Till det kommer också ett stort antal kablar.

Läs också! 8 nödvändiga tillbehör du måste köpa till nya Macbook Pro

Adaptrar

Den adapter som du troligtvis har mest nytta av heter Usb-c till usb-adapter och säljs för 199 kronor på Apple Store. Med hjälp av adaptern kan du koppla in tillbehör som är utrustade med den klassiska usb-kontakten.

Usb-c till usb-adapter

Skaffar du Usb-c Digital AV Multiport-adapter kan du ansluta din Macbook Pro till en skärm eller tv-apparat som är utrustad med en hdmi-kontakt. Prislappen ligger på 749 kronor.

Usb-c Digital AV Multiport-adapter

Har du en nyare modell av Iphone eller Ipad kan du även ha nytta av en Usb-c till Lightning-kabel. För 295 kronor kan du koppla in din Ipryl direkt i datorn med hjälp av en sladd på en meter.

Usb-c till Lightning-kabel

Avslutningsvis har vi Thunderbolt 3 (usb-c) till Thunderbolt 2-adapter för 549 kronor. Som namnet antyder används adaptern för att koppla in äldre Thunderbolt-tillbehör i datorn.

Thunderbolt 3 (usb-c) till Thunderbolt 2-adapter

Det bör i sammanhanget nämnas att det naturligtvis finns adaptrar från andra tillverkare, så det går att komma billigare undan. En annan fördel är att de ofta kan fås i samma färg som själva datorn, medan Apples adaptrar alltid är vita.