Som du säkert känner till vid det här laget finns det endast usb-c-kontakter på Apples senaste bärbara datorer, något som har lett till ett stort utbud av adaptrar och hubbar från tredjepartstillverkare. Senaste tillskottet är Satechi Slim Aluminum Type-C Multi-Port Adapter, ett tillbehör som i våra ögon är det bästa alternativet hittills.

Satechi-adaptern har en enkel och tilltalade aluminiumdesign som passar väl ihop med Macbook och Macbook Pro. Kanterna är rundade, vilket gör att vi inte behöver oroa oss för att det ska bli repa andra prylar i väskan när vi är på resande fot. Ett extra plus är att den finns tillgänglig i färgerna guld, silver, rymdgrått och rosa guld, så du kan välja exakt samma färg som din Macbook.

Satechi
Begåva en nästan portlös dator med fler portar.

Den inbyggda kabeln är förstärkt vid både kontakten och själva adaptern, något som vi också uppskattar. Höljet har dessutom en speciell beläggning som gör att den ska klara av ganska hårda tag.


Stöd för 4k-video

Med hjälp av adaptern får vi tillgång till en hdmi-kontakt som har stöd för video i 4K-upplösning. Att detta är möjligt beror på att usb-c har inbyggt stöd för video enligt displayport-standarden.

Satechi

I övrigt erbjuds vi en kontakt för usb-c och två klassiska usb-kontakter av typ A. Vi testade att koppla in en ssd-enhet i en av de sistnämnda kontakterna för att mäta överföringshastigheten. Resultatet var maximala 400 megabyte per sekund vid läsning och 300 megabyte per sekund vid skrivning. Överföringshastigheten påverkades inte negativt av att vi kopplade in en 4K-skärm, vilket är utmärkt.

Satechi avråder från att använda tillbehör som kräver för mycket ström, detta då de båda klassiska usb-kontakterna klarar av max en ampere vardera. Vad gäller de övriga två kontakterna omfattas de inte av någon begränsning.

Vi märkte emellertid inte av några problem med de tillbehör vi testade. En extern hårddisk ska inte vara något problem, adaptern verkar göra ett bra jobb med att fördela strömmen.

Läs också: Test: Få supermånga portar på Macbook med dockningsstation från OWC