Sedan Instagram och andra appar blev populära och gjorde att Apple och Google följde efter och numera har inbyggda fotofilter för olika effekter i sina kameraappar har användare letat efter något nytt och mer unikt uttryck.

Svaret har blivit artificiell intelligens som förvandlar foton till målningar. Neuronnät kan läsa in ett foto och spotta ut en bild som härmar stilen hos till exempel Picasso, Edvard Munch eller van Gogh. De här apparna har blivit väldigt populära på sistone, och vi har samlat gräddan av dem.

Alla apparna är gratis att ladda ner, men många av dem har köp-i-appen för extrafunktioner.

Prisma

Superpopulär – Prisma

Den här gratisappen är kanske den största stjärnan på mobilfotohimlen just nu och har fått många att tappa hakan med sina resultat. Du kan stöpa om dina bilder efter förebilder som van Gogh, Picasso, Lichtenstein, Mondrian, Kandinsky och ännu fler. Dessutom finns helt egenutvecklade, nya stilar.

Appen använder avancerade neuronnät och djupinlärning för att applicera en stil så bra som möjligt på varje enskild bild. Resultatet är en helt ny bild som du kan se sida vid sida med originalet, och du kan även slå ihop dem genom att sänka intensiteten för att visa originalet genom Prisma-bilden. Kan numera även bearbeta video och inte bara stillbilder.