Det bättre valet: Minimera Bilders inverkan

Istället för att avinstallera Bilder är det bättre (och lättare) att minimera programmets närvaro och påträngande beteende, så att du mer eller mindre kan glömma bort att du har det. Börja med att se till att det inte öppnas automatiskt när du stoppar in någon Iphone eller kamera.


Sluta öppna automatiskt

Så här gör du:

 1. Anslut en enhet.
   
 2. Om Bilder öppnas automatiskt, markera din enhet i listan till vänster och kryssa ur Öppna Bilder för enheten, som du hittar längst upp till vänster.
   
 3. Stäng av Bilder och plugga ur enheten.
   
 4. Anslut igen så ska Bilder fortsätta vara avstängt.
   
 5. Upprepa proceduren för alla dina enheter, inklusive vid senare tillfällen om Bilder återigen får för sig att öppnas när du ansluter någon ny pryl.

Nästa steg är att ta bort alla bilder och nollställa programmet till sitt ursprungliga skick utan några bilder i biblioteket eller något annat.

Uppdatering: En läsare tipsar oss om att det går att stänga av hela funktionen för automatisk öppning av program när du ansluter kameror, IOS-prylar och minneskort. Skriv in följande kommando i Terminal följt av enter, och starta sedan om Macen:

defaults -currentHost write com.apple.ImageCapture disableHotPlug -bool YES

Välj bibliotek

Så här gör du:

 1. Se till att Bilder är avstängt (cmd-q om det är aktivt).
   
 2. Håll nere alt-tangenten och starta programmet.
   
 3. Klicka på Skapa nytt och välj ett passande namn, till exempel ”Tomt Bildbibliotek”.
   
 4. När programmet har öppnat och visar ett tomt bibliotek kan du avsluta det igen.
   
Tomt bibliotek

Nu kan du radera det gamla biblioteket från mappen Bilder i din hemmapp – det heter oftast Bildbibliotek – medan du låter det nya tomma biblioteket ligga kvar (det tar ändå knappt upp någon plats).

Nu kommer du inte längre störas av Bilder överallt i Macen, och de program som insisterar på att utnyttja dess bibliotek får ett tomt sådant som varken drabbas av konstiga buggar eller visar en massa bilder du inte var intresserad av.