Allmänt

Även här finns en och annan ändring. Letar du efter Siri? Gå ut till huvudmenyn, hon har nämligen flyttat dit.

Om: Ditt Trust Store-nummer har flyttat in i en undermeny kallad Inställningar för betrodda certifikat.

Spotlight-sökning

Spotlight-sökning: Du kan nu kryssa ur Förslag i Sök för att stänga av sökningsförslag från webb, Itunes, App Store och annat. Förslag i Slå upp är också en ny inställning. Slå upp är en funktion du aktiverar genom att markera ett eller flera ord och välja det från den lilla kontextmenyn (där du även hittar Kopiera och annat). Med förslag här kan IOS 10 visa länkar till App Store, info från IMDB och annat relevant. Du kan även stänga av sökresultat inifrån enskilda appar.

Handoff: Har blivit av med inställningen för att aktivera föreslagna appar.

Carplay: Om du är en lycklig ägare av en bil med Carplay-stöd kan du numera ändra layout på bilens hemskärm från mobilen. Det finns även ett nytt alternativ för att tillåta åtkomst för Carplay när Iphone är låst, vilket kan vara rätt praktiskt om du sitter och kör.

Hjälpmedel

Hjälpmedel: Apple har gjort en rad mindre ändringar i inställningarna för hjälpmedel på IOS 10.

 • Voiceover – flera inställningar har flyttats runt. Du hittar till exempel inställningen för att läsa upp tips i en undermeny kallad Utförlighet. Använd ljudeffekter har flyttat in i undermenyn Ljud där du även hittar Ljuddockning och Välj högtalare automatiskt i samtal. Det senare gör att högtalaren automatiskt slås på om du håller telefonen från örat.
   
 • Förstorare – använd Iphone som förstoringsglas genom att trippelklicka på hemknappen. Här hittar du också märkligt nog inställningen för automatisk ljusstyrka på skärmen.
   
 • Skärmhjälpmedel – en ny undermeny där du hittar inställningarna för bland annat färgfiler, reducerad vitpunkt och annat som tidigare låg ute i huvudmenyn.
   
 • Tal – har fått stöd för fler språk och möjligheten att läsa upp ord medan du skriver dem.
   
 • Hemknapp – redan trött på hemknappens nya tryck för att öppna-”funktion”? Du kan återgå till IOS gamla metod för att låsa upp och öppna genom att hålla fingret på hemknappen (med touch id). Öppna undermenyn Hemknapp och kryssa i Håll fingret stilla för att öppna.
   

Begränsningar: Har två nya alternativ – du kan stänga av Game Centers skärminspelning och hindra appar från att fråga om de får ansluta till Facebook.

Språk och region: IOS har lagt till en funktion för att separat ändra temperaturskala, så att den som till exempel använder amerikansk region ändå kan visa temperaturer i celsius.

Visning och ljusstyrka

Visning och ljusstyrka

En liten men ganska skum nyhet: Autolås-inställningen har flyttat in här.

Siri