Inställningar är en av de viktigaste apparna i IOS. När helst du behöver ändra inställningar för något, oavsett vad och i vilken app, är det hit du går. När Apple släpper en ny version av IOS kan det därför vara påpassligt att gå igenom appen och se vilka ändringar som har gjorts.

Nu är IOS 10 här och vi har gjort grovjobbet, så att du slipper rota runt. De stora förändringarna? Kartor och Siri, som numera stödjer tredjepartsappar.

Mobilnät

Mobilnät

Här hittar du ett par små ändringar. Sim-pin har flyttat tillbaka till Telefon-inställningar längre ner i listan. Inställningarna för 4g och roaming har flyttat in i en ny undermeny: Alternativ för mobildata. Där kan du till exempel ställa in om du vill använda 4g för både samtal och data eller enbart data.

Notiser

Notiser

Tidigare fanns här inställningar för Notiscenter. Du kunde välja mellan att sortera notiser automatiskt eller manuellt, och även välja att gruppera notiser per app (med den app vars senaste notis är den senaste notisen totalt sett överst). Den möjligheten är nu borta och notiser visas alltid i kronologisk ordning.

I Notiser-inställningar hittar du i stället bara listan över appar där du gör inställningar för varje apps notiser. Här har dock inga nya ändringar gjorts.

Allmänt
Sida 1 / 3

Innehållsförteckning