Apple Airpods

Apple Airpods – Trådlöst original

Samtidigt som Apple presenterade Iphone 7 visade företag upp ett par nya trådlösa hörlurar. Airpods, som de heter, är en helt trådlös version av Earpods. De kommunicerar via bluetooth men har ett speciellt chip kallat W1 som bara fungerar med IOS 10, Mac OS Sierra och Watch OS 3. Det gör att kopplingen är enklare och stabilare.

Missa inte: Vi har klämt på Iphone 7 – jättebra men fortfarande inget mirakel

Med hjälp av olika sensorer håller de koll på om du lyssnar eller pratar, filtrerar bort oväsen runt om dig, och aktiverar mikrofonen när det behövs. Hörlurarna har fem timmars batteritid och det lilla etuiet de kommer med och som laddar dem har ett inbyggt batteri som ska räcka till att ladda Airpods fyra gånger. Släpps i slutet av oktober.

Missa inte: Allt vi vet om nya Macbook Pro – är hörlursuttaget på väg bort?

Stödjer aac: Ja
Pris: 1 800 kronor
Läs mer: apple.com

 

Fakta

Flera av hörlurarna i listan har stöd för aptx, en komprimeringsteknik för trådlöst ljud som är bättre än den mer vanliga cbc-tekniken. Iphone stödjer inte aptx (vilket Mac OS däremot gör). För de flesta gör det ingen märkbar skillnad, men den som verkligen vill ha maximal ljudkvalitet i trådlösa hörlurar kan välja ett par som stödjer aac. Det är samma komprimering som används på Itunes och eftersom ljudet då inte behöver kodas om en gång till (som om du lyssnar på aac-filer via aptx eller cdc) minskar risken för hörbara komprimeringsartefakter. I den här listan är det bara två trådlösa hörlurar som inte stödjer aac.