Moshi Armour – metallskal med militärklassat stötskydd

Moshi Armour är ett skal som trots sitt eleganta yttre ska stå emot en del stryk. Det är ett av få metallskal i det här testet, tillverkat i en sval, snyggt borstad äkta metall.

Moshi

Mer exakt så består Moshi Armour av ett hybridmaterial där metallen ska stå emot repor, och den mjuka gummiaktiga plasten runt hörnen ska tåla stötar bra (så mycket att den till och med är militärt testad i USA).

Skalet är rätt tunt och bygger inte på så mycket runt telefonen. Skönt på den redan stora Iphone 7 Plus som knappast behöver bli större i handen. Däremot är det något upphöjt över skärmen och knapparna har en bra känsla. Moshi Armour får ett plus i kanten för att mobilen är relativt lätt att ta i och ur. Ett litet minus för att metallen gör skalet nästan lika halt som om vi använder mobilen utan skal.

I övrigt finns här inga extra finesser eller funktioner. Det fungerar inte som ställ och har inga platser för kreditkort. Det är bara ett bekvämt skal, och ibland är det precis bara det vi vill ha. Skalet finns till både Iphone 7 och 7 Plus i ett antal olika färger. På bilden ovan syns ”Satin Gold.”

Namn: Moshi Armour
Mer information: Moshi
Pris: Från 299 kronor hos Prisjakt. Plus-modeller: 459 kronor hos Iphonebutiken.

plus

Relativt tunt
Bra kvalitetskänsla
 

minus

Halt

Betyg: 4 av 5