Nudient – Tunnaste skalet för den som egentligen inte vill ha ett

Nudient är helt klart det tunnaste skalet i det här testet. Det är så tunt, inte ens en millimeter, att det nästan känns som ett "skin". Men det är alltså ett skal vi talar om här, och det omsluter hela telefonen förutom knapparna. Endast 0,35 millimeter tunt ger Nudient-skalet inte ett lika bra skydd som många av de andra skalen i det här testet, framför allt skyddar det sämre mot stötar och fall.

Nudient
Väldigt stilrent, här i färgen ”solid black”. Finns även i ytterligare några färger som matchar Iphones egna, till både Iphone 7 och 7 Plus, samt Iphone 6s och och 6s Plus.

Men skalet gör ändå vad det kan för att hålla telefonen säker. Plasten skalet är tillverkad i verkar vara väldigt repsäkert och på baksidan går skalet upp en millimeter ovanför kameralinsen. På framsidan går det dock inte upp ovanför skärmen, så vi vågar inte lägga mobilen upp och ned på en repig eller smutsig yta.

Det här skalet handlar dock framför allt om att bevara Iphonens egna känsla, och det gör den rätt bra. Skalet adderar en del grepp runt telefonen, men inte jättemycket. Framför allt upplevs skalet väldigt tunt, nästan osynligt. Det märks knappt att vi har ett skal på, förutom att det är lite plastigare. Passformen runt till exempel alla knappar, kameran och hålen för högtalare och mikrofon på undersidan är imponerande bra.

Nudient

Bra köpSumma summarum, Nudient är inte helt billigt, men kvalitén är bra. Det skyddar bättre mot repor än vid fall – och är det bästa valet för den som egentligen inte vill ha ett skal.

Namn: Nudient
Mer information: nudient.se
Pris: 199 kronor hos Nudient.

plus

Tunt
Riktigt bra passform
 

minus

Skyddar sämre
 

Betyg: 4 av 5