Catalyst Case – vattentät och falltestad, men utan att vara omöjligt klumpig

Många vattentäta skal är svåra att leva med till vardags. De är stora, klumpiga, svåra att applicera och nästan lika svåra att ta loss, ljudet försämras och skärmen täcks med en trist plastfilm. Det är några av nackdelarna vi får dras med om vi vill förvandla vår Iphone till en undervattenskamera, eller om vi vill ha med Iphone på fisketuren eller båtfärden utan att oroas över regnskurar.

Catalyst Case

Vattentäta Catalyst Case är ett bra val om man inte vill ge upp all användarvänlighet. Visst är det stort och klumpigt, men till skillnad från många andra skal är det ganska lätt att klicka fast runt mobilen. Skärmen är täckt med en plastfilm, men den är integrerad i skalet och behöver inte appliceras separat. Dessutom upplever vi skärmen som mer responsiv än med Tech21:s vattentäta skal. Touch ID fungerar, och ljudet låter relativt klart trots vattentätningen.

Varje skal är testat ned till 10 meter under vatten och ska klara ett fall på upp till två meter. Även om skalet är lätt att sätta fast är det viktigt att noga följa de instruktioner som följer med så att skalet blir verkligt vattentätt. Bland annat ska skalet sänkas ned i vatten, utan telefon, i minst 30 minuter för att kontrollera att det verkligen sluter tätt.

Catalyst Case
Ett vred justerar reglaget för ljudlöst läge.

Priset är högt, och vi ska nog ha ett ganska blött jobb eller fritid för att det ska kännas värt det, både sett till pris och att telefonen blir klumpigare. Men det här är helt klart ett av de bättre valen om det är ett tåligt och vattentätt skal vi är ute efter.

Namn: Catalyst Case för Iphone 7/8/Plus
Mer information: Catalyst
Pris: 799 kronor hos CDON. Plus-modeller: 899 kronor hos CDON.

plus

Vattentätt till 10 meter
Stötsäkert
Iphone känns fortfarande hanterlig
 

minus

Högt pris

Betyg: 4 av 5