Här hittar du fler skal som kan vara intressanta för din fina, dyra Iphone 7, som definitivt inte har lust att åka i golvet. Vi har inte hunnit testa alla skal, men alla har uppdaterade prisuppgifter.

Lyxigt läderfodral – Sena Heritage Ultraslim

Det här är ett dyrt, lyxigt fodral från Sena med hög kvalitetskänsla. Din nya Iphone 7 eller 7 Plus skjuts in i fodralet varje gång du inte använder den. Det är snyggt, tunt och tillverkat av äkta läder.

Sena

Nackdelen är att mobilen inte är skyddad när vi använder den, något som är värt att ta i beaktning då Iphone 7 fortfarande är hal som en tvål.

Kan beställas direkt från Senas hemsida med gratis frakt till Sverige, kostar cirka 400 kronor. 

Plånboksfodralet som inte viftar med alla våra kort – Magneto Slim 

Plånboksfodral har blivit omåttligt populära. Vi ser dem överallt, men de blir ofta rätt tjocka och fula om alla kort ska få plats. Den här modellen har den stora fördelen att plånboken har ett magnetiskt löstagbart skal, så att vi slipper ha kreditkort som fladdrar i ansiktet. Vi plockar helt enkelt loss Iphone från plånboken när vi vill svara på ett samtal. Dessutom är det här plånboksfodralet tunnare än många andra.

Skalsvepet
Bilden visar Iphone 6s.

Fodralet kan också användas som en ställning, perfekt när vi kollar på en video eller pratar via Facetime. I fodralet finns en extra magnet som kan användas för att enkelt fästa telefonen vid en bilhållare som företaget också säljer. Finns i färgerna svart, brun, guld och rosa, för leverans i början på oktober.

Pris: Kan köpas från Merskal, 349 kronor för Iphone 7 och Iphone 7 Plus.

Tysk kompromisslös lyx – Horo Folio Case

Tyska Greenwich tillverkar en serie riktigt lyxiga, kompromisslösa läderskal till nya Iphone 7. Lädret håller naturligtvis högsta kvalitet, med synliga sömmar som gör att skalet påminner om en lyxig bilklädsel.

Skalsvepet

Skalet, som är av flip-modell som skyddar både fram och baksida, innehåller dessutom en kolfiberstruktur som gör det robust och ska – enligt tillverkaren – kunna stå emot ett gevärsskott. Om det verkligen stämmer låter vi dock vara osagt. Bra skydd med en rejäl dos sober elegans kan vi i alla fall räkna med. Finns i flera färger till både Iphone 7 och 7 Plus.

Beställs från Greenwich hemsida, kostar cirka 900-1000 kronor beroende på Iphone-modell.

Absorberar stötar – Evo Mesh

Det välkända företaget Tech21 har även de hunnit lansera ett par modeller till Iphone 7 och 7 Plus, exempelvis det här stöttåliga skalet Evo Mesh. Med det här skalet monterat ska stötar ”absorberas, skingras och avvisas” med hjälp av det ”vetenskapligt beprövade och stötskyddande hybridmaterialet FlexShock som är formsprutat i energiabsorptionssystemet (E.A.S.)”. Det låter ju onekligen bra.

Skalsvepet

För den som behöver lite extra stöttålighet är det här alltså ett bra val. Finns i två färger, vit och svart, och till båda Iphone-modellerna.

Pris: 369 kronor oavsett Iphone-modell, exklusive frakt, hos Apple.

Supertålig och militärt testad – UAG Plasma Series 

Räcker det inte med ett formsprutat hybridmaterial som skingrar och absorberar stötar? Det här är något ännu värre. Företaget Urban Armor Gear (UAG) erbjuder en serie skal som med stötdämpande kuddar gör att telefonen är certifierad enligt militär standard – 26 fall från drygt 120 centimeter utan skador. Naturligtvis finns här även en reptålighet av hög klass i en fjäderlätt konstruktion.

Skalsvepet

Finns i en mängd färger, bland annat citron som visas på bilden ovan. UAG lämnar ett års garanti och skeppar sina varor över hela världen.

Pris: 299 kronor hos CDON (Iphone 7/8).

Inte så pjåkigt ändå – Smart Battery Case

Det här skalet tycker vi har fått lite väl mycket ironiska gliringar och inte helt tagits på allvar – vilket den faktiskt är värd. Om vi nu för en stund blundar för den inte helt snygga svulsten, bölden – vilka roliga ord vi nu kan komma på – på baksidan, ska vi inte glömma bort att det här förmodligen är det smidigaste batteriskal som går att köpa för pengar idag.

Skalsvepet

De flesta batteriskal gör telefonen mycket tjockare, men den här modellen känns fortfarande rätt smidig även med batteribölden på baksidan. Ovansidan är flexibel så telefonen skjuts enkelt in i skalet från toppen och klickar sedan på plats i Lightning-kontakten. Skalets batterinivå ser vi i batteri-widgeten på Iphone och laddar skalet gör vi på precis som sätt som vi laddar telefonen. Inget mer släpa runt på mikro-usb. Årets modell, anpassad för Iphone 7, har dessutom ett ungefär 25 procent större batteri jämfört med 6S-versionen av skalet.

I år behöver vi behöver inte heller klaga på att det inte följer med någon förlängare för att kunna skjuta in 3,5 mm-kontakten genom skalet – i år finns som bekant inget hörlursuttag. Så kan man också lösa problemet.

Pris? Rätt mycket. Vi kan köpa minst två rejäla powerbanks för samma peng, men att batteriet sitter fast på telefonen är bra mycket smidigare än att ha ett batteripack som hänger och dinglar från en sladd. Finns i vitt och svart, men inte alls till Plus-modellen.

Pris: Från 965 kronor hos Prisjakt.

Till sist, en bubblare: Fuze case är batteriskalet som återinför 3,5 mm-jacket – det var bara en tidsfråga innan något sådant skulle dyka upp. Finns ännu inte i handeln, men vi kunde inte hålla oss från att åtminstone nämna det här.