Tech21 Evo Elite – diskret och stötsäkert som matchar Iphones färger

Evo Elite påminner till formen mycket om Evo Impact Clear, men istället för att vara transparent är Evo Elite tänkt att matcha med telefonens färg. Den svarta modellen har svarta kanter och mörktonad baksida, medan det guldfärgade skalet har sidor i guldfärg och en mer klar baksida för att låta guldfärgen lysa igenom.

Evo Elite

Den svarta modell vi testar ser snygg ut vid en första anblick, men när vi håller telefonen känns det plastigt på baksidan och lite gummiaktigt på sidorna. Vad ”Elite" i produktnamnet egentligen står för är oklart. Den upplevda kvalitetkänslan är klart sämre än den faktiskt kvaliteten. Vi har stött på många skal som känns bättre i handen för en mindre peng, utan att egentligen erbjuda bättre skydd. Skalet är också en fingeravtrycksmagnet, så tvätta händerna och putsa insidan av skalet innan det sätts på mobilen…

Även Evo Elite har Tech21:s typiska räfflade insida i kanterna för att skydda bättre mot fall. Men skyddet är av tunnare slag så det är bara testat för att klara ett fall på upp till två meter, till skillnad från till exempel Evo Gem som klarar tre meter.

Evo Elite ser bättre ut än vad det känns, men för den som vill ha både ett diskret och stötsäkert skal utan vidare kvalitetskänsla är det här ett bra val.

Namn: Tech21 Evo Elite
Mer information: Tech21
Pris: Från 169 kronor hos Prisjakt. Plus-modeller: Från 359 kronor hos Prisjakt.

plus

Stötsäkert
Matchar Iphones färger

minus

Känns billigare än vad det är
Fingeravtrycksmagnet

Betyg: 3 av 5