Lite väl greppvänligt – Apple silikonskal till Iphone 7 och 7 Plus

Apples egna skal har hängt med ett tag nu, och kommer varje år i en modell gjord i en gummiaktig silikon, och en i läder. Det här skalet i silikon har några stora fördelar, men också några ordentliga nackdelar.

Silikonskal
Foto: Apple

Till fördelarna hör att kvalitetskänslan är hög, vilket vi förväntar oss till det här priset. Skalet sluter om och skyddar Iphone på ett bra sätt, och når även över kanten så att skärmen slipper bli repig om vi lägger den upp och ned på ett bord. Insidan är täckt med ett fint mikrofiber som håller Iphone repfri, och dessutom lite renare. Vi gillar också den mörkblå färgen “midnattsblå” som vi har på vårt skal. Så långt bra.

Det finns också några uppenbara nackdelar med Apple-skalet i silikon. För när det lite gummiaktiga silikonet visserligen ger oss bra grepp (och det behövs på en så här hal telefon), blir greppet lite väl bra ibland – som när vi ska ta upp mobilen ur fickan. Med en Plus-telefon får vi verkligen kämpa för att över huvud taget kunna fiska upp mobilen ur fickan på grund av friktionen. Har vi dessutom damm i fickorna (våga inte tvätta byxorna med papper kvar) fastnar det direkt på skalet, och det ser ju inte så trevligt ut.

Den som absolut vill ha ett Apple-märkt skal med perfekt passform och hög kvalitetskänsla gör rätt i att investera i det här kostsamma skalet. För andra kan det vara en bra idé att leta lite billigare, och aningen mer hala skal.

Namn: Silikonskal till iPhone 7/Iphone 8/Plus
Mer information: Apple
Pris: 395 kronor hos Apple. Plus-modeller: 429 kronor hos Apple.

plus

Hög kvalitetskänsla
Bra skydd åt mobilen

minus

Greppar lite väl bra
Dyrt

Betyg: 3 av 5