Modulärt och magnetiskt – Mophie Hold Force

Mophies senaste skal är både modulärt och magnetiskt. Men Hold Force är inte bara ett skal, utan tanken är att vi ska utrusta det med tillbehör som fästs magnetiskt på baksidan.

Missa inte: Test av Iphone 7 och Iphone 7 Plus: Så skiljer sig Apples nya telefoner åt

Själva skalet (Base case) finns till både Iphone 7 och 7 Plus, i en rad olika färgkombinationer. Skalet vi testar (se bild) är i genomskinlig plats och ett blått plastmaterial med textur som påminner lite om gummi (det känns bättre än det låter). Under sitter också magneterna vid vilka tillbehören fästs. Den genomskinliga platsen har blivit lite repigt efter några veckors användande, men det är inget som stör särskilt mycket.

Missa inte: 13 hörlurar du kan använda med Iphone 7

Mophie

Det här Mophie-skalet har ganska kraftigt upphöjda kanter, inte jättesnyggt i det här fallet men det gör i alla fall att vi kan lägga mobilen upp och ned utan att vara orolig för en repig skärm. Tillbehören är än så länge tre till antalet, och består av två typer av plånböcker, och ett batteripack.

Hold Force Folio är en typ av plånboksfodral som täcker framsidan och även huserar ett par kreditkort. De upphöjda kanterna gör att kreditkorten som fästs på insidan inte gnuggas mot skärmen, men vi skulle ändå inte trycka in mer än max tre kreditkort där. Det här magnettillbehöret är ganska stort och klumpigt, och vi blir inte särskilt förtjusta i det.

Bättre är då det lilla, smidiga Hold Force Wallet, en liten kreditkortsficka som fästs på baksidan av skalet. Det tar liten plats, men rymmer inte heller mer än två kort. Trycker vi ner ett tredje får vi kämpa för att alls få upp det igen, och det är inte så kul när vi står i kassan och ska betala med en lång kö bakom oss (vi har testat…). Bra då att vi kan ta bort det när vi hellre tar med oss en riktig plånbok.

Mophie
Foto: MophieHolde Force Wallet

Det tredje tillbehöret till Mophie Hold Force-skalet är ett batteripack, med det något motsägelsefulla namnet Powerstation Plus Mini. Det är samma typ av batteri som Mophies övriga Powerstation-batterier, men med skillnaden att det har en magnet för att fästas på magnetskalet. Batteriet har en kort sladd och dessutom en liten adapter för Lightning-kontakten för att enkelt ladda på språng, utan sladdar som trasslar. Batteriet rymmer 4000 mah, nog för drygt två Iphone 7-laddningar och lite mer än en Plus-laddning.

Magneterna som sitter i skalet och i alla tillbehör gör att hela paketet blir något tungt, särskilt med en stor Plus-telefon. Alla tillbehör sitter fast relativt bra, även batteriet som av förklarliga skäl är tyngst bland tillbehören. Vi kan skaka telefonen utan att något lossnar, men det är ändå inget vi skulle ta med på en bergsklättring.

Mophies magnetskal är en helt klart spännande idé, men det fungerar inte riktigt lika bra som i tanken. Tillbehöret folio gillar vi inte alls, den känns för stor och fladdrig, medan den lilla Wallet kan vara bra att ha om vi bara vill ha med oss ett par kort.

Bäst fungerar det som ett smidigt batteriskal. Vi gillar möjligheten att kunna fästa batteriet på baksidan och snabbt förvandla ett vanligt skal till ett batteriskal – vi slipper släpa på batteriet när det inte behövs, och det slipper hänga i en lång sladd från telefonen som powerbanks annars gör.

Vi skulle inte lägga de 400 kronor detta skal kostar om det bara är ett skal vi behöver. Då finns både billigare och bättre modeller (kolla vidare i den här artikeln till exempel). Gillar du däremot tillbehören kan det vara värt att lägga en slant på detta. Framför allt batteriet är ett bra tillbehör.

Namn: Mophie Hold Force Base Case, med tillbehör
Mer information: Mophie
Pris: 400 kronor för skalet, 700 kronor för batteriet, 200 kronor styck för övriga tillbehör. Köp hos Mophie här!

plus

Anpassningsbart
Blir ett batteriskal när vi behöver det
 

minus

Tillbehören (förutom batteriet) är inte klockrena
Dyrt

Betyg: 3 av 5