Tech21 Evo Aqua 360 Edition – vattentät, idiotsäker drulleförsäkring

Det här är ett vattentätt skal till Iphone 7 som kan göra din Iphone till en undervattenskamera, eller bara lite mer skyddad om den hamnar i vattnet. Skalet klarar en nedsänkning ned till tre meter under vatten i upp till en timme (IP68).

Och det märks att den är vattentät. Alla knappar är välisolerade, av-/på-reglaget är ersatt med ett skruvreglage och till och med kameralinserna har ett plastskydd över sig. Skalet består av två delar som monteras ihop, där överdelen inkluderar plastskydd över skärmen och skydd över högtalaren på framsidan. 

Tech21

Det tar lite tid att sätta ihop skalet. En manual följer med i paketet men vi rekommenderar en titt på Tech21:s instruktionsvideo istället. Skyddet över skärmen gör att det känns som gamla tidens pekskärmar i plast, men responsen är ändå rimligt bra. Var dock noga med att torka av skärmen med den medföljande fiberduken, annars får vi både fett och damm på insidan av skärmen.

Alla funktioner fungerar dock normalt när skalet väl är på, fingeravtrycksläsaren inkluderat (men en ny programmering av Touch ID rekommenderas). Laddning blir möjlig genom att öppna skyddet över kontakten, men den måste stängas om mobilen ska användas under vatten.

Eftersom Iphone 7 redan är vattentät (IP67) bjuder det här på extra bra skydd mot fukt. Tech21 menar att skalet inte bara är vattentätt utan också idiotsäkert – lite som en drulleförsäkring mot allt från sand, kladdiga barnhänder, vatten, eller ett fall ned i toaletten.

Det här skalet är nog egentligen bara lämpligt för båten, stranden eller för den som jobbar nära vatten. Annars har vi svårt att se att någon vill gå runt med dettal till vardags, om inte vardagen kräver just det. Skalet är klumpigt och plastigt, men till skillnad från Decoded är utseende det sista på listan över viktiga egenskaper här. Skalet är också svårt att ta loss – att byta skal några gånger i månaden är helt enkelt inget vi gör här.

Namn: Tech21 Evo Aqua 360 Edition
Mer info: Tech21
Pris: 999 kronor 

plus

IP68-certifierad
Robust och tåligt
 

minus

Klumpigt
Svårt att ta på och av

Betyg: 6 av 10

Tech21 Evo Wallet Case for iPhone 7 Plus Pris vid test: 323 kr.

Bästa pris just nu: 499 kr