Eftersom Iphone 7 och Iphone 7 Plus är utrustade med nya kameror passar inte längre de flesta Iphone 6-skal, detta trots att själva grunddesignen är oförändrad. Som tur är har det dykt upp en hel del skalen till Iphone 7 vid det här laget (faktum är att de allra första visades redan innan själva telefonen släppts).

Här listar vi massor av modeller som alla gör sitt bästa för att skydda den nya dyrgripen och dess efterföljare, Iphone 8 och 8 Plus. Inte minst den högblanka, gagatsvarta modellen mår bra av att sättas i ett skal, allt för att undvika repor och skador. 

Tech21 Evo Gem – ger bra grepp och klarar fall från tre meter

Med ett Evo Gem-skal från Tech21 (och helst även ett skärmskydd) bör även de klumpigaste av Iphone 7-ägare kunna känna sig säkra. Skalet ger väldigt bra grepp om telefonen (något som Iphone 7 så väl behöver), samtidigt som det ska skydda telefonen vid ett fall på upp till tre meter. Mindre risk att telefonen åker i backen, och när den väl gör det borde den klara det hyfsat bra. Självklart är också kanterna på skalet upphöjda för att skydda skärmen bättre.

Tech21 Evo Gem Skal och fodral Iphone 7 och Iphone 8
Knapparna är inte riktigt lika tröga som på många andra Tech 21-skal. Evo Gem finns bara i färgglada färger.

Bra grepp som sagt, men det greppvänliga silikonet känns lite märkligt att ta på. Det är på gränsen till klibbigt och inger inte någon vidare kvalitetskänsla, även om skalet egentligen är av hög kvalitet. Skalet bygger också på nästan en halv centimeter på alla sidor för att få plats med den stötskyddande konstruktionen, vilket gör det svårare att nå hela skärmen med en hand. Iphone 7 Plus blir ännu mer av en ”tvåhands-telefon.”

Tech21 Eco Gem lyckas ändå med att vara både praktisk och snygg på samma gång. Mönstret på baksidan ger en rätt häftig 3d-effekt (ytan är plan, även om det inte ser ut så).

Namn: Tech 21 Evo Gem
Mer information: Tech21
Pris: 369 kronor hos Apple.

plus

Tåligt
Snyggt
 

minus

Märkligt material
Bygger på många millimeter

Betyg: 7 av 10

Tech21 Evo Gem Case for iPhone 7

Bästa pris just nu: 369 kr