Eftersom Iphone 7 och Iphone 7 Plus är utrustade med andra kameror än Iphone 6, så passar inte de flesta Iphone 6-skal, trots att själva grunddesignen är oförändrad. Som tur är finns det en hel del skal till Iphone 7 vid det här laget (faktum är att de allra första visades redan innan själva telefonen släppts).

Här listar vi massor av modeller som alla gör sitt bästa för att skydda den nya dyrgripen och dess efterföljare, Iphone 8 och 8 Plus. Inte minst den högblanka, gagatsvarta modellen mår bra av att sättas i ett skal, allt för att undvika repor och skador.


Incase Textured Snap – miljövänligare med tygkänsla

Incase Textured Snap är ett skal gjort i en blandning av en gummiaktig plast (känns bättre än det låter) och en tygliknande textur som täcker nästan hela baksidan. Tyget känns riktigt bra i handen och sticker ut bland skalen i det här testet. Bra grepp får vi också. 
 

Incase

Hur väl fibrerna håller sig på plats och inte släpper och blir luddigt efter mycket användning, återstår att se. Vi har haft Incase Textured Snap i ett par dagar och kan redan se att lite ludd lossnar från ovansidan av skalet där det dras mot fickan, så vi höjer ett litet varningens finger för det.

Läs mer: Långtest av Iphone 7

I övrigt håller skalet hög kvalitet. ”Bumpern” runt kanterna på mobilen är upphöjd över skärmen så vi kan lägga telefonen upp och ned utan att oroa oss för repor. Bumpern är stöt-absorberande, så telefonen kan klara sig om den landar ”rätt.”

Bra köpIncase Textured Snap sitter tajt runt telefonen samtidigt som alla knappar har en rätt bra, ”klickig,” känsla. Skalet har också gott om utrymme för högtalarna och även för lightning-kontakten. Knapparna sticker ut någon millimeter utanför resten av skalet så de är lätta att hitta utan att titta på telefonen, om vi till exempel vill höja volymen direkt på Iphone när den ligger i fickan. Värt att notera är att Incase Textured Snap är färgat med Ecoya, som är betydligt snällare mot naturen än mycket annat.

Stort test: Här är bästa batteriskalet till din Iphone

Namn: Incase Textured Snap
Mer information: Incase 
Pris: 11,60 euro (cirka 120 kronor) hos Amazon.de. Plus-modeller: 34,85 euro (cirka 350 kronor) hos Amazon.de.

plus

Bra grepp
Bra känsla i knappar

minus

Tyget ”luddar” lite

Betyg: 4 av 5