Enligt teknikläckaren DuanRui hade Apple för avsikt att lansera en ny modell av Apple Pencil för Iphone i september, men lanseringen sägs ha stoppats i sista stund.

Den nya pekpennan var tänkt att kosta hälften så mycket som första generationens Apple Pencil, det vill säga 49 dollar. För att pressa priset plockades de tryckkänsliga sensorerna och det inbyggda batteriet bort, rapporterar Macrumors.

Tanken var att den nya modellen av Apple Pencil även skulle kunna användas med tionde generationens Ipad, men i stället valde Apple att skicka med en adapter för första generationens Apple Pencil.

Redan i maj 2016 uppmärksammades ett citat från Tim Cook som tyder på att Apple testat Apple Pencil för Iphone under en längre tid.

- Om du någonsin har sett vad som kan skapas med Apple Pencil på en Iphone eller Ipad, det är verkligen otroligt, sade Tim Cook i en intervju med den indiska tv-kanalen NDTV vid tillfället.

Apple har även ansökt om ett antal patent som tyder på att Iphone kan få stöd för Apple Pencil förr eller senare. I ett av patenten står det klart och tydligt att pekpennan kan användas med en Iphone, något som även syns på nedanstående illustration.

Iphone + Apple Pencil