Iphone 11

Iphone 11

2019 valde Apple att separera de normaldyra Iphone-modellerna och de riktigt dyra, genom att ge de senare epitetet Pro och inkludera en del exklusiva ”proffsfunktioner”. Framför allt handlade det om mer avancerade kameror, som skulle locka kunder att välja Iphone 11 Pro och Pro Max.

Iphone 11 var egentligen en uppföljare till Iphone XR, med lcd-skärm och mer färgglada färger att välja mellan. Men samtidigt fick den dubbla kameror och glasbakstycke så att den påminde mer om Pro-modellerna. Den snabba processorn och nyheter som U1-chippet och Wifi 6 var extra godbitar.

När vi testade den gav vi full pott till Iphone 11 och prisade prestandan, batteritiden och att vi äntligen fick dubbla kameror även i en billigare modell. Vi klagade på skärmen och den långsamma medföljande laddaren. Det senare kan vi skratta åt nu när Apple har slutat skicka med laddare, men skärmen ter sig i efterhand ännu mer som en brist – Iphone 12 har oled-skärm och är i samma prisklass.

Läs Macworlds test av Iphone 11

Iphone 11 (64 GB)
Pris:
Från 6 388 kronor på Prisjakt.

Betyg 4 av 5
Betyg 4 av 5
Iphone 11 Pro och 11 Pro Max

Iphone 11 Pro och 11 Pro Max

Förutom oled-skärmen, som fortfarande var exklusiv till toppmodellerna, hade Iphone 11 Pro och Pro Max flera egenskaper som gjorde att en hel del kunder kostade på sig de betydligt dyrare telefonerna. Trippelkameran på baksidan var viktigast, som tillsammans med A13 Bionic-processorn och funktioner som nattläge gjorde detta till en riktigt maffig Iphone-uppgradering för fotografer och filmare.

Designen med sin frostade baksida och raffinerade färger var också populär. Men när vi långtidstestade Iphone 11 Pro Max var vår slutsats att Iphone 11 trots allt ändå var det bättre valet för flertalet, den enklare skärmen till trots.

Läs Macworlds test av Iphone 11 Pro Max

Betyg 4 av 5
Betyg 4 av 5