Iphone 8

Iphone 8 – tredje gången gillt

En sprillans ny Iphone har aldrig känts så gammal som när vi packade upp Iphone 8 för första gången. Visst förhöjde glaschassit nyhetsbehaget en aning, men det gick inte att komma från att det hösten 2017 var tredje året i rad som en ny Iphone har nästan precis samma design.

Ännu mer blekande den i jämförelse med det betydligt häftigare, yngre syskonet Iphone X som var precis runt hörnet. Där fanns alla nyheter – här fanns… en lite mer förnuftig (tråkig) telefon.

Visst kunde Iphone 8 i jämförelse med Iphone X verka trist och nyhetsfattig, men sanningen är att den som såg bortom det alltför bekanta skalet på många sätt fick samma funktioner som Iphone X-köparen, men till ett mycket bekvämare pris. På insidan sitter samma hypersnabba processor, batteritiden är likvärdig, kameran är i toppklass även om vi saknar tele-objektivet. Och Touch ID är faktiskt en gnutta snabbare än Face ID, plus att Iphone 8-ägaren till skillnad från Iphone X-ägaren kan låsa upp sin telefon medan den ligger på ett bord.

Iphone 8 var ett förnuftigare val helt enkelt, om än lite tråkigare. Testa inte en Iphone X bara, då kommer du börja längta efter något nyare.

Iphone 8 (64 GB)
Pris: 7 478 hos CDON. 7 995 kronor hos Apple.
Se vilka operatörer som har bäst pris på Iphone 8 här!

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10
Iphone 8 Plus

Iphone 8 Plus – inte längre bäst

För första gången är Plus-modellen inte längre den häftigaste Iphonen på marknaden. Iphone 8 Plus fick ett kort liv som Apples toppmodell, bara en månad senare släpptes Iphone X.

Men för största möjliga skärm, samma prestanda, i stort sett samma funktioner och ett lägre pris var Iphone 8 Plus ett rimligt val.

Just precis det, rimligt. Inte kul, spännande, eggande eller smart. Bara… rimligt. Iphone 8 Plus är en bra telefon, kanske förtjänar den mer uppmärksamhet. Den för onekligen en tyst tillvaro i skuggan av det häftigare syskonet.

Iphone 8 Plus (64 GB)
Pris: 8 490 kronor hos Webhallen. 9 095 kronor hos Apple.
Se vilka operatörer som har bäst pris på Iphone 8 här!

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10