Iphone 7 (2016)

Iphone 7

Ett kontroversiellt prestandamonster i halvny förpackning – så skulle vi kunna beskriva Iphone 7. Kontroversiellt för att den – ja, det har sagts många gånger – saknade hörlursuttag. Prestandamonster för att A10 Fusion-processorn helt enkelt krossade allt i sin väg i både Geekbench-tester och mer verklighetstrogna prestandatester.

Och trots att förpackningen var nästan densamma som två år gamla Iphone 6 kändes den hyfsat fräsch tack vare stora förbättringar innanför det bekanta (och fortfarande hala) skalet. Större batteri och framför allt en riktigt bra kamera var välkomna nyheter. För första gången gjorde Apple sig av med hemknappen – nästan i alla fall. Formen av knappen fanns kvar där, men den rörde sig inte ur fläcken. Den haptiska motorn gör istället sitt för att det ska kännas som en knapp.

Iphone 7 blev en rejäl uppgradering i ett bekant skal, i väntan på årets tioårsjubileum av Iphone.

Missa inte: Allt vi vet om Iphone 8 – Apples nya patent pekar mot helt slopad hemknapp

Iphone 7 (32 GB)
Pris: 5 887 kronor hos CDON. 6 395 kronor hos Apple.

Betyg 9 av 10Betyg 9 av 10

Iphone 7 Plus (2016)

7 Plus

Den här gången blev skillnaden mellan ”vanlig” Iphone 7 och Iphone 7 Plus betydligt större än bara storleken. Iphone 7 Plus begåvades med den omryktade dubbelkameran.

En redan bra kamera i Iphone 7 blev ännu bättre i Plus-modellen, med ett extra tele-objektiv som låter oss komma närmare motivet, och ett porträttläge som fejkar bakgrundsoskärpa på ett överraskande snygg sätt.

Vi gillade Iphone 7 Plus i vårt test, och det ser ut som att Iphone-kunderna också har gjort det.

Iphone 7 Plus (32 GB)
Pris: 7 380 kronor hos Webhallen. 7 795 kronor hos Apple.

Betyg 9 av 10Betyg 9 av 10