Iphone 6

Iphone 6 (2014)

2014 var det dags för Iphone att ytterligare en gång få ny design, denna gång med en skärm på 4,7 tum, rundade kanter och upphöjt 2,5D-glas framtill. Det var ett stort steg för många användare, som vid tidpunkten var vana vid fyra tum eller mindre. Tack vare ny kraftfull processor, upp till 128 gigabyte lagringsminne och den stora snygga skärmen blev det högt betyg. Men kameran började kännas mossig.

Läs Macworlds test av Iphone 6 och Iphone 6 Plus

Betyg 4 av 5
Betyg 4 av 5
Iphone 6 plus

Iphone 6 Plus (2014)

Iphone 6 må ha varit stor för att vara en Iphone, men i resten av mobilbranschen hade skärmarna för länge sedan passerat fem tum. Så Apple slog på stort och släppte sin egen jättemodell samtidigt som Iphone 6. Här bjöds vi på en 5,5 tums 1080p-skärm, extra stort batteri och optisk bildstabilisator i kameran. Det krävde dock en uppdatering av IOS för att det skulle kännas naturligt på en sådan jätteskärm.

Läs Macworlds test av Iphone 6 och Iphone 6 Plus

Betyg 3 av 5
Betyg 3 av 5
Iphone 6s

Iphone 6S (2015)

Till det yttre var skillnaden på 2014 års och 2015 års Iphones minimala – egentligen var det bara fler färgval som var det enda nya. Men bakom fasaden hade det skett en hel del. Högre prestanda med nya systemkretsen A9 och dubbelt så mycket ram-minne, förbättrad kamera med 12-megapixelsenor, stöd för 4k-filmning och förbättrad Facetime-kamera med fem megapixel. Pekskärmstekniken 3D Touch visade också att Apple inte hade tappat stinget när det gäller nyskapande.

Betyg 4 av 5
Betyg 4 av 5

Iphone 6S Plus (2015)

Vid det här laget hade många Apple-fans vant sig vid 5,5-tumsformatet och med Iphone 6S Plus var det också många med stora Android-telefoner som började tycka att ett byte till IOS kanske inte vore helt fel. Tekniskt sett var Iphone 6S Plus identisk med Iphone 6S, med i större format, fler pixlar i skärmen och optisk stabilisator i kameran.

Läs Macworlds test av Iphone 6S och 6S Plus
 

Betyg 4 av 5
Betyg 4 av 5
Iphone SE

Iphone SE (2016)

Med Apples språng till 4,7-tumsskärm var det fortfarande många som krampaktigt höll kvar i sina Iphone 5 och 5s och vägrade byta. För dem kom Iphone SE som en frälsning. En telefon i Iphone 5-format, fast med moderna funktioner, bra prestanda och uppgraderad kamera. Det enda vi saknade var 3D Touch och högupplöst Facetime-kamera. En del nyare appar var anpassade för större skärm och blev lite pilliga. Men även om den inte var perfekt var (och är) det den tveklöst bästa mobilen runt fyra tum.

Läs Macworlds test av Iphone SE
 

Betyg 4 av 5
Betyg 4 av 5