Iphone 5

Iphone 5 (2012)

Nu var det dags att uppdatera formatet igen. Iphone 5 växte till fyra tum, men för övrigt behöll femman samma strikta och rätvinkliga design som Iphone 4 och 4s. Nytt var också 4g-stöd (Sverige fick dock vänta ett tag till), snabbare processor och hd-upplösning på Facetime-kameran. Det var en plikttrogen uppgradering, men på många punkter för lite och för sent.

Läs Macworlds test av Iphone 5

Betyg 3 av 5
Betyg 3 av 5
Iphone 5s

Iphone 5S (2013)

De som tyckte att det var lite mellanmjölkvarning på Iphone 5 fick så de teg när Iphone 5S presenterades. Här tog Apple ett sjumilakliv framåt jämfört med konkurrenterna med den första 64-bitarskretsen, Apple A7. Tillsammans med ett optimerat IOS gav det imponerande resultat, inte i rena benchmarks jämfört med Android-konkurrenterna, men 64 bitar gjorde mycket för rätt skrivna appar. Det här var också första mobilen i vilken vi fick stifta bekantskap med fingeravtrycksläsaren Touch ID.

Läs Macworlds test av Iphone 5S

Betyg 4 av 5
Betyg 4 av 5
Iphone 5c

Iphone 5C (2013)

Apple hade aldrig tidigare satsat på budget-mobiler, men parallellt med Iphone 5S släpptes också 5C, vilket i princip var en Iphone 5 till ett pressat pris, i ett skal som var det mest plastiga som Apple producerat sedan den första Imacen. Iphone 5C var egentligen ingen dålig telefon. Kanske aningen tekniskt förlegad, men fortfarande gångbar som billigt alternativ. Det var bara väldigt udda satsning för en tillverkare vi förknippar med premium-produkter.

Läs Macworlds test av Iphone 5C

Betyg 2 av 5
Betyg 2 av 5