Stepsapp

Apples Hälsa kan samla in uppgifter om hur du rör på dig – antal steg och kilometer du går, hur många trappor du går upp för och så vidare. Det gör den både från Apple Watch och andra tillverkares aktivitetsarmband, men även från Iphone 5S och senare med sina inbyggda rörelseprocessorer.

Problemet är bara att Hälsa är ganska fult, och har ett gränssnitt som påminner mer om Itunes än en modern smidig app som Aktivitet-appen du får om du har en Apple Watch. IOS 10 kommer göra den lite bättre, men om du framför allt vill ha en bra app för att se hur mycket du rör på dig har vi ett annat förslag: Stepsapp.

Stepsapp

Stepsapp är gratis och har ett mörkt gränssnitt med färgstarka detaljer, som påminner en del om Aktivitet-appen. För den som inte äger en Apple Watch är det ett väldigt bra alternativ.

Halva fönstret upptas av en cirkel som visar hur nära du är att uppnå dagens mål (10 000 steg rekommenderas för en normalanvändare, men du kan själv ställa in målet).

Stepsapp
Stepsapp har en köp-i-appen för att låsa upp extrafunktioner.

Om du bara har din Iphone måste du ha minst en Iphone 5S för att Stepsapp ska kunna räkna dina steg, och har du en Iphone 6 eller 6S kan den även mäta antalet trappor du har gått upp för – tryck bara på cirkeln så byter den visningsläge. Sveper du i sidled kan du se hur det gick tidigare dagar, men Stepsapp sparar bara en veckas aktivitet så vill du se tidigare resultat får du vända dig till Hälsa.

Ladda ned Stepsapp på Itunes