När Iphone 7 släpptes utan hörlursuttag förra hösten var Apples svar ungefär: ”Det är dags att skaffa trådlösa lurar.” Visst kan det vara skönt att slippa sladden, men trådlöst medför en del andra problem.

Läs också: Pioneer släpper världens första (?) högtalare för lightning-porten

Att lyssna via bluetooth drar ofta mer ström, uppkopplingen är inte alltid pålitlig och kan störas av andra trådlösa lyssnare på platser med mycket folk. Ska vi byta enhet måste vi parkoppla på nytt, och med blåtand uppstår alltid en liten fördröjning när ljudet färdas till lurarna. IOS är bra på att kompensera för detta i till exempel video, men det är inte alltid det fungerar klockrent. Dessutom blir det ju ännu en pryl som måste laddas regelbundet.

Ibland är trådade lurar helt enkelt bäst, och har du en Iphone 7 är lurar med Lightning-kontakt en klart smidigare lösning än att behöva hålla reda på den där irriterande hörlurs-adaptern. Här är tio modeller att kika närmare på!

Läs också: 6 bästa tillbehören som ger dig ett vanligt, hederligt hörlursuttag i Iphone 7

1. Pioneer Rays Plus – smarta lurar som löser lyssna-ladda-problemet

Ett problem med att använda lightning-lurar är att vi använder vår Iphones (eller Ipads) enda port, vilket gör det omöjligt att ladda samtidigt som vi lyssnar. Rays Plus från Pioneer är den första lightning-luren som har en lösning på det problemet. På sladden finns nämligen en lightning-ingång där vi kort och gott pluggar in laddaren när batterinivån sjunker för lågt. Vips, så kan vi lyssna och ladda samtidigt. 

Pioneer
Foto: Pioneer Lightning-kontakt på sladden

Rays Plus gör många saker rätt, i alla fall på pappret. Förutom att vi kan ladda samtidigt som vi lyssnar finns även brusreducering som anpassas efter både omgivningen och det egna örat, en mikrofon som stänger av under de stunder då vi inte pratar i ett telefonsamtal, automatisk paus av musiken när vi tar ut lurarna, och en fjärrkontroll med programmerbar knapp.

Pioneer lovar dessutom att allt detta inte ska påverka på Iphones batteritid, men ett framtida test får visa om det stämmer. Rays Plus finns i fyra färger, men den rosa enbart via Apple Store.

Håll utkik här på MacWorld för ett test av Pioneer Rays Plus inom en snar framtid!

Mer info: Pioneer
Pris: 1 690 kronor hos CDON.