Migrera till ny Mac med Time Machine

Om du sitter med en äldre Mac kanske du fortfarande kör ett äldre system, till exempel OS X 10.6 Snow Leopard. Skaffar du sedan en ny Mac som kommer med OS X 10.11 El Capitan vill du säkert flytta över dina dokument och annat, och ett sätt att göra det är med Time Machine. Du behöver alltså inte ens koppla ihop de två Macarna, och om du köper ny på grund av att den gamla gått sönder kan du migrera direkt från backupen till nya Macen.

Läs också: 10 saker du ska göra med din nya Mac

Flyttassistenten som ingår i OS X kan läsa data från en annan Mac eller från Time Machine-backuper, och kan migrera data från Macar med som tidigast OS X 10.6.8. Det innebär att om du till exempel har en Macbook Pro från 2006 som inte längre kan köra de senaste systemversionerna och är fast på 10.6.8 kan du fortfarande enkelt migrera inställningar, filer och program till en splitter ny maskin.

Om du har ett äldre system blir det lite krångligare, men du kan fortfarande oftast fixa det.

En möjlighet är om du kan uppdatera den gamla datorn till 10.6.8 och sedan migrera därifrån (eller först göra en ny Time Machine-backup). Om du bara har en backup (kanske för att den gamla Macen gick sönder) kan du försöka hitta någon som har en lite äldre maskin som kan köra 10.6.8 eller 10.7 och gå via den. Alternativet blir att börja om på ny kula och manuellt flytta in dina viktiga filer och dokument från backupen.

Time Machine introducerades först i Mac OS X 10.5, men med Flyttassistent kan du faktiskt migrera från 10.4 till 10.7 eller tidigare.