Lift

Apple Watch använder trådlös laddning som påminner om Qi-standarden. Men helt trådlös blir du inte i normalfall, eftersom du måste lägga den lilla magnetiska pucken som utgör laddaren mot baksidan av klockan. Och pucken sitter fast i en sladd.

Lift kallas en ny laddare som har lanserats på Kickstarter, och redan vida överstigit sitt finansieringsmål (fem gånger om). Förutom att ladda Apple Watch kan Lift även ladda Pebble.

Laddaren består av två komponenter: En platta som ansluts med kabel till en strömkälla, och en liten avrundad mojäng som du spänner klockan runt. Sedan placerar du klocka och mojäng mitt över plattan och kan luta dig tillbaka och förundras över att de svävar fritt i luften.

Vi har tidigare sett bland annat en svenskdesignad svävande lampa som använder samma teknik, och det rör sig om magnetisk induktion. Precis som den svävande lampan kan lysa kan Lift ladda klockan.

I Lifts fäste sitter dessutom ett litet batteri som också laddas upp, och kan ge klockan två extra laddningar om du skulle vara hemifrån länge.

Apple Watch Sport 42mm with Sport Band Pris vid test: 3650 kr.

Bästa pris just nu: 4490 kr