Vi har tidigare testat tangentbordsfodralet Create till 12,9-tumsversionen av Ipad Pro, en lösning som vi upplevde som ganska klumpig och otymplig men som ändå hade sina fördelar jämfört med Apples alternativ. Nu har Logitech äntligen släppt Create till Ipad Pro 9.7 tum och vi hade höga förväntningar på det nya fodralet.

Logitech Create 9.7

Hållare för Pencil

Materialet i syntetväv är bekant sedan tidigare och Ipaden kläms fast snabbt och smidigt i Create. Det råder ingen tvekan om att din Ipad hålls väl skyddad i Logitechs fodral och här finns även en hållare för Apple Pencil vilket är praktiskt.

Tangentbordet i Create är mycket trevligt. Det är belyst och väldigt bekvämt att skriva på. Trots att knapparna av naturliga skäl inte är fullstora vande vi oss snabbt att skriva mycket och länge utan feltryckningar. Känslan är så bra att vi ibland glömmer att det inte är en bärbar dator vi sitter med. Du ändrar volym, ljusstyrka och växlar mellan appar med samma kommandon som på din Mac, och du har dessutom flera smarta IOS-anpassade snabbknappar tillgängliga.

Logitech Create 9.7

Du slipper bluetooth och laddångest

Create kopplas ihop med din Ipad Pro via Smart Connector, vilket gör att du inte behöver använda bluetoothanslutning eller extra strömförsörjning till fodralet. Smart!

Create är helt klart tåligt, och inte alltför tungt i vår smak, en viktig detalj som vi anmärkte på i 12.9-tumsversionen. Men ihopvikt känns inte passformen perfekt, och din Ipad blir en aning klumpig. Det syns tydligt att tangentbordets form gjort att den här biten fått stryka på foten, den är en ganska rejäl glipa mellan Ipad och fodral när vi fäller ihop Create. Ingen stort problem för alla, men inte särskilt elegant. Vi tycker heller inte att materialet känns speciellt exklusivt, och det är svårt att hålla rent då smuts gärna fastnar i väven.